Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2009 20:45 - Топ дестинации в Европа
Автор: webhotel Категория: Туризъм   
Прочетен: 3591 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.01.2010 19:26


Поскъпващото евро едва ли може да спре ентусиазма на един запален турист, а причината е, че малко местенца по света могат да дадат на търсещите лукс хора това, което Испания, Франция, Португалия или Италия предлагат. И ако за едни храната, модата, традициите в изкуството и виното са някои от нещата, които ще ги накарат да посетят една дестинация, за други най-важно е да се отдадат на СПА процедури. А типичният пример за това са американските туристи. Точно на този вид туризъм дължат популярността си и такива страни, като Франция и Финландия например. За трети пък ултралуксът е спортът, затова за тях е Швейцария със своите неповторими зимни курорти.
Все пак обаче всеки има право да избере своето ултралуксозно приключение, което да изживее. Американското списание "Форбс" предлага отбрана селекция от екзотични местенца. Вие просто открийте това, което най-много ви подхожда.

Най-добро място за гмуркане
Choupana Hills Resort and Spa, Мадейра, Португалия
Ако отседнете в някое от тези 30 бунгала и 4 апартамента, не само че ще сте близо до плажа, но и ще имате достъп до двата басейна с олимпийски размери - един закрит към СПА центъра и друг, външен, гледащ към о. Мадейра. Външният включва още два водопада и воден бар, който предлага леко обедно меню и коктейли.
imageimage

Гледка от планински връх
Планински курорт Vigilius, Южен Тирол, Италия
Достъпът тук се осъществява предимно с кабинков лифт, тъй като курортът е разположен на планински връх, издигащ се на 1500 метра. Всяка от 35-те стаи предлага панорамни гледки към градчето Южен Тирол. Всяка от тях е модерно обзаведена - разбирайте дървена дограма и неръждаема стомана, с антични предмети в южнoтиролски стил.
image

Най-добро място за любители на австрийско вино
Loisium Wine and Spa Resort, Лангелойс, Австрия
Разположен на територията на лозята Камптал и Вахау във винарското градче Лангелойс, курортът предлага обиколки на лозята, както и следобедни дегустации. Всяка от 80-те стаи и двата апартамента са обзаведени напълно различно и всички предлагат панорамни гледки.
image

Оазис за младоженци
Murano Urban Resort, Париж, Франция
Париж е градът на любовта, но също и град на пренаселени квартали и прашни улици. Любителите на луксозните пътувания обаче могат да избегнат тези недостатъци, като отседнат в Murano Urban Resort. С тераси, гледащи към града, някои гости тук се наслаждават дори на собствен басейн и бар. Почиващите могат да се възползват от подстригване или маникюр в собствената си стая.
image

Най-добро място за лекуване на мускулни болки
The Omnia, Зермат, Швейцария
Без значение дали сте скиор или планинар, осемнадесетте стаи и дванадесетте апартамента тук няма да ви разочароват. Курортът може да се похвали с 300 километра ски маршрути, голямо количество сняг и над 70 лифта. Можете спокойно да кръстосвате Алпите, като минете границата и стигнете до Италия. За планинарите на разположение са върховете, високи 4000 м. Ако все пак искате да разпуснете физически, изберете между турска баня, финландската сауна, масажните душове или
парната стая.

imageimage

 

За снобите, които държат на категоризацията Michelin
Парк-хотел "Уеджис", езеро Люцерн, Швейцария
За онези, които предпочитат категоризираните от Michelin ресторанти, парк-хотел "Уеджис" предлага ресторанта с една звезда (много добър ресторант според изискванията на Michelin) "Анекс". Менюто, повлияно от френската, средиземноморската и азиатската кухня, включва ястия като "капучино от елен и шери върху малки отворени равиоли с патешки дроб" и "пиле Bresse с черни трюфели".
image

Най-подходящ за деца
The Grove, Хартфордшир, Англия
Този английски курорт привлича голфъри и СПА почитатели както с голф игрището си с 27 дупки, така и с дванадесетте си стаи за СПА процедури с нагреваеми легла. Освен това тук има и достатъчно атракциони, с които децата ви няма да скучаят. Още с пристигането си малчуганите под 10 години получават кутии с играчки, малки халати, мляко и сладки и избор от подходящи DVD филми. Веднъж след като сте се настанили, можете да ги оставите на грижите на занималнята, където малките ще могат да си играят, като декорират торти, рисуват или правят бижута.
image

Идеален за любители на острови
Katikies, Санторини, Гърция
Ако отскачате до Гърция, уверете се, че няма да изпуснете Katikies в Санторини. Това местенце, разполагащо с 27 стаи, предлага уединение на иначе пренаселения остров. Самият курорт е построен на издадена скала, представляваща най-западната част на острова. От всяка хотелска стая има гледки към Егейско море и външни джакузита.
image

Най-добро легло
Alva Park Resort and Spa, Джирона, Испания
Курортът Alva Park с общо 86 стаи се гордее със специалните легла Super Cad, с които всички 12 луксозни апартамента са снабдени. Те се настройват според индивидуалните ви предпочитания и следват естествените очертания на тялото. Към тях с изненада ще откриете вълшебни пухени възглавници и дебели матраци с чаршафи от египетски памук.
imageimage

Най-вкусен сос за паста
I Casali di Monticchio, Орвието, Италия
Менюто в това гастрономическо кътче в региона на Умбрия, Италия, е създадено от братята Бернардо и Бриан, които са използвали рецепти от Сицилия и региона Емилия-Романя, за да създадат ястия от домашна паста с вкусни сосове, приготвени от овче мляко, патладжани и домати, всички от които отглеждани в собствената ферма на имота. Талията (дебело парче полусурово месо), крехкото и леко запечено телешко както и чаша червено вино са също специалитети на I Casali di Monticchio. Както месото, така и виното и зехтинът се произвеждат на място. 

image


Гражданска Отговорност Оналйн с 10% Отстъпка - кликни тук:
www.zastrahovkionline.net 




Тагове:   туризъм,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: webhotel
Категория: Туризъм
Прочетен: 246854
Постинги: 22
Коментари: 10
Гласове: 60
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031